Klaar voor de toekomst met Fluxa

Laadpaal thuis installeren, eventueel na tussenkomst werkgever

Niets handiger dan de werkdag starten met een elektrische wagen die volledig opgeladen is. Daarvoor moet elke medewerker natuurlijk een laadpaal thuis installeren. Op FLUXA kunt u alvast rekenen voor een professionele installatie. Wij plaatsen zowel laadpalen voor bedrijven als laadoplossingen bij de werknemers thuis.

Laadpaal thuis installeren, maar wie betaalt de kosten?

Steeds meer bedrijven zetten de stap naar elektrische mobiliteit, maar uiteraard is het belangrijk dat ook de thuisomgeving van de medewerkers volgt. Het aantal publieke laadpalen stijgt dan wel en ook bij het bedrijf zullen ongetwijfeld laadpalen voorzien worden, maar toch zullen medewerkers in veel gevallen ook thuis hun wagen willen opladen. De oplossing: een laadpaal thuis installeren.

Er zijn hiervoor meerdere scenario’s. Uiteraard kan de medewerker op eigen houtje een laadpaal laten plaatsen en zelf de rekening betalen. Maar het is ook mogelijk om als werkgever in te staan voor de kosten van de installatie. Is de medewerker bijvoorbeeld vaak onderweg voor afspraken, dan kan het nefast zijn om altijd publiek te moeten laden met het risico op wachttijden. Laat hij/zij een laadpaal thuis installeren, dan kan de medewerker steeds met een volgeladen wagen de dag aanvatten.

Uiteraard zijn er bijkomende zaken die je in het achterhoofd moet houden. Zo wordt een laadpaal bij de werknemer thuis vaak in een overeenkomst gegoten, zodat de laadpaal overgenomen dient te worden als de medewerker zijn contract stopzet. Ook over de elektriciteitskosten kan er gesproken worden, al is dit niet verplicht. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een forfaitaire onkostennota uit te betalen ter compensatie. Een andere populaire optie is split-billing. Dit houdt in dat uw slimme laadoplossing via aparte tellers alle informatie bijhoudt en zo registreert hoeveel energie precies naar het opladen van de wagen ging. Zo gaat de factuur rechtstreeks naar de werkgever en betaalt de werknemer de overige elektriciteitskosten.

Een belangrijke kanttekening: de fiscale regels rond laadpalen bij medewerkers zijn nog volop in onderhandeling. Laat u dus zeker informeren bij een experts zoals FLUXA over de huidige regelgeving.

Reken op de diensten van FLUXA voor uw laadpaal thuis

Een volledig laadstation bij uw bedrijf of een laadpaal thuis bij uw werknemers? Slimme tellers, zodat de kosten eerlijk verdeeld kunnen worden? FLUXA helpt u van A tot Z bij uw overgang naar elektrische mobiliteit. Wij zorgen voor deskundig advies, eventuele infrastructuurwerken en een vlekkeloze installatie van alle laadpalen. Ook voor het onderhoud nadien kunt u op ons team rekenen.

Interesse in een samenwerking met FLUXA of meer info nodig?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.